Pizza är något som man ofta får välja bort när man äter naturligt glutenfritt, ännu mer när man äter lågkolhydrat/LCHF/hälsosamt… Genom åren så har vi provat åtskilliga degar med blandade resultat 😉
Men nu har vi hittat en favorit som absolut kommer att lagas igen! Anna Hallén och Åse Falkman Fredrikson har receptet i sin senaste kokbok LCHF 2.0 Fisk och grönt. Då flera har frågat mig efter receptet sedan jag la upp det på instagram och facebook i fredags. Så här kommer receptet:
Pizzadeg (valfri fyllning) 4 port
4 ägg
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl
5 dl riven ost
100 g naturell färskost
Sätt ugnen på 220 grader. Vispa äggen fluffiga i ca 5 min. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt färskosten och de torra ingredienserna till äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper/smord plåt och låt svälla i ca 10 min.Förgrädda botten i 5 min. Ta sedan ut plåten och lägg på fyllningen. Grädda igen i ca 10 min.
Enkelt och supergott! Förstår inte hur det kunde bli så ”brödlikt” 😉