Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Vegetarisk lasange

Lämna en kommentar

Hemma igen efter en fullspäckad Harry Potter-helg i London 😀

Vi upplevde London med våra fantasy-inbitna döttrar och firade samtidigt deras födelsedagar. En lyckad mini-semester så här i början av hösten! Mer om denna resa i ett kommande inlägg.

Men idag var vi alltså hemma igen och då det ju är måndag/”vegomåndag” så passade vi på att göra en egenkomponerad vegetarisk lasange. Den blev supergod så nu vill jag dela med mig av inspirationen och receptet 🙂 Dock hann vi äta upp den innan jag kom på att jag så klart hade glömt att fota slutresultatet 😉  Men ni får använda fantasin och tänka på en ”vanlig” lasange då den såg ut som en sådan… Mängderna i receptet är ungefärliga då jag bara inproviserade och försöker uppskatta i efterhand.

lasangesa%cc%8as

Recept Vegetarisk lasange

Grönsakssås:

4 morötter

1 klyfta vitkål

2 lökar

1-2 vitlöksklyftor beroende på storlek

1 frp tomatkross/passerade tomater

1,5 dl vatten

0,5-1 msk buljongpulver (Reneé Voltaire el Biofood använder jag då det är mindre ”skräp” i än vanliga buljonger)

1 tsk basilika

1 tsk oregano

Hacka lök, morötter och vitkål smått i matberedare. Fräs i en klick smör. Pressa i vitlöken. Häll i tomatkrossen, vattnet, buljongpulvret och kryddorna och låt såsen koka en stund på spisen. Smaka av med ev mer salt.

lasangehack

Ostsås:

1 dl mjölk/mjölkalternativ

1,5 dl grädde/gräddalternativ

1 tsk potatismjöl/maizena

Vispa ihop och låt sjuda i några minuter så att såsen tjocknar.

Rör ner 1 dl riven ost och låt osten smälta ihop med såsen.

 

Zucchini strimlades på längden med en osthyvel.

Sedan varvade jag grönsakssåsen, zucchinistrimlor, glutenfria lasangeplattor och ostsås. På toppen smulade jag lite överbliven feta-ost som vi hade i kylen. Sedan en näve riven ost över hela ytan innan lasangen fick åka in i ugnen i 40 min.

Om man vill hålla nere kolhydrat-innehållet så kan man så klart skippa lasangeplattorna och låta zucchini eller aubergine fungera som plattor.

Lasangen blev fantastiskt god så den kommer vi med all säkerhet att laga igen 😀

lasange-veg

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Lämna en kommentar