Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Realistiska förväntningar på vardagen

Lämna en kommentar

FB_IMG_1446616431124

Favorit-bild i repris 🙂 Det är dags att lyfta från alla krav!

Under semesterns många och långa lediga dagar är det lätt att känna att man vill omfamna hela världen. Harmoni, lugn och energi brukar det finnas gott av. Många gör upp storslagna planer gällande allt som man ska göra när man går in i vardagen igen. Det kan vara allt från att på allvar ta tag i träningen, att starta en hård diet för att bli av med några trivselkilon som har lagt sig under sommaren eller att lära sig något nytt, träffa fler vänner, umgås kvalitativt med sin familj eller att tillbringa mer tid i naturen.

Sedan står man där…BAM!!! Så är vardagen med tidiga morgnar, trötta kvällar och alltför lite fri tid ett faktum. Då är det lätt att känna sig drunknad framförallt under alla sina egna, men ibland även andras krav.

Jag tror att vi kanske ska lätta upp lite… Inte tro att vi alltid mäktar med våra storstilade planer… Då blir vi bara stressade på kuppen av att inte känna att vi har gjort tillräckligt…

Jag har bestämt mig för att såväl på jobbet som på min fritid göra ”lagom” för att inte gå sönder av stress och krav. Vad är viktigt just idag? Vad mår JAG bra av? Kan jag göra något som gör någon annan glad?

För mig så är det t ex viktigt att träna, yoga, kramas <3, umgås med familj och vänner, skriva, dansa och läsa men jag har insett att jag inte hinner allt varje dag. Så det gäller att vara okej med detta! Att göra någon eller ett par av detta varje dag räcker för mig. Men helst vill jag göra allt under en vecka. Vad är viktigt för just DIG i DITT liv? Hur ska du rymma detta i din vardag utan att känna stress?

Visste ni förresten att stress inte bara är att ha mycket att göra? Det är lika mycket en känsla av att inte duga, att inte tro att man gör tillräckligt och att vara rädd/orolig över vad andra tycker och tänker om mig… Det är lika stressande och lika skadligt för vår kropp rent fysiskt som att drunkna i mycket arbete eller vara jagad av ”en sabeltandad tiger”. Mer om detta i ett kommande inlägg.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s