Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Barn i balans-rörelseglädje

Lämna en kommentar

”Barn och familj” är, om ni inte har märkt det 😉 , ett av mina specialintressen. Senaste åren så har jag blivit allt mer intresserad av  hälsa och passar då på att kombinera de båda. Den allt sämre folkhälsan bekymrar mig och jag vill göra vad jag kan för att bidra till inspiration och kunskap 🙂 Jag fortsätter att bygga på mina kunskaper.

I helgen var jag på en utbildning  som heter Barn i balans. Två utbildningsdagar fulla av inspiration, rörelseglädje och praktiska tips. Barn i balans-konceptet har influenser från qigong, yoga, Feldenkreis och även den kinesiska filosofin med fem årstider och fem element men kan sammanfattas med ord som ”Rörelseglädje”. Att ge barnen tillgång till sin egen kropp, att våga och kunna använda den på många olika sätt, att ”känna” sin kropp och även att kunna hitta lugnet inom sig.

Vi dansade, yogade, skrattade, diskuterade och hade över huvudtaget bra dagar tillsammans. Mestadels pedagoger från skola och förskola men även några andra yrkeskategorier. Det är alltid spännande att träffa nya människor och Anette som hade kursen var inspirerande och engagerad.

Nu är jag så klart sugen på att köra igång direkt med ”mina” nya förskoleklasselever som jag tog emot idag. Jag förde in yogan i form av rörelse och lugn i min tidigare klass och på fritids vilket var mycket uppskattat bland de flesta. Nu har jag lärt mig ännu mer och känner mig taggad att starta 🙂

Ev är jag också sugen på att så småningom köra igång någon privat Barn i balans-grupp på fritiden för att nå ut till ännu fler 😀 Vad tror ni om det?

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s