Som ni vet vid det här laget så är jag en kokboks-junkie och då gärna de som drar åt lågkolhydratkost/paleo/hälsosam familj… Jag inspireras av recepten, men följer dem sällan till punkt och pricka. Idag bjuder jag på en slags muffins till er eftersom det kan vara gott vid helgfrukost eller picknick i det fina vädret nu när vi äntligen blir lite långlediga?
Snabbt går de att göra och det blir matiga och mättande som ändå smakar lite sött och gott, trots endast äpple som sötning. En av döttrarna tyckte att de smakade som äppelkaka 😉 därav namnet. Den andra inte lika förtjust ännu… Om man inte tycker att de är tillräckligt söta och vill ha det, så kan du även ta i lite honung.
Recept till 3 Äppelkake-muffins (dubbla så klart om du vill ha fler 🙂 )
1 äpple i bitar
1 dl mandelmjöl (alt ta 0,5 dl mandelmjöl+0,5 dl kokosflingor)
0,5 tsk fiberhusk
0,5 msk kanel
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg
0,5 msk kokosolja
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med lite större muffinsformar på. Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda ihop till en smet. Klicka ut smeten på plåten och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills de känns torra inuti när du sticker med en provsticka. Ät som de är eller med en klick vaniljgrädde 🙂