Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

That Sugar Film

6 kommentarer

sugar film.jpg

I veckan som gick så visade Svt den omtalade That Sugar Film. Den ligger kvar på svtplay så om du har missat den så finns fortfarande chans att se den. Det rekommenderar jag alla att göra! Emellanåt så kanske filmen känns lite tramsig med sitt ”kring-spex”, men håll ut…budskapet och insikterna är värda att se!

Sockerfilmen handlar om Damon , en ung och mycket hälsosam kille som bestämmer sig för att under två månader äta ”normalt”, dvs som de allra flesta människor gör. Han bestämmer sig för att äta vanlig mat (ett normalt sockerintag per dag och person är ca 40 sockerbitar, det mesta är dock dolt för ögat…) som finns i vilken livsmedelsbutik som helst, men utan godis, kakor och snabbmat. Han ska äta lika många kalorier per dag som han äter idag. Damon vill undersöka hur denna kosthållning kommer att påverka hans kropp och mående. Resultaten är häpnadsväckande! En snabb viktökning, begynnande fettlever och ett lynnigt humör är bara några av effekterna som noterades.

Filmen visar också ett projekt i Australien, där man aktivt gick in och förändrade en hel bys hälsa genom att ta bort en del sockrade produkter ur den enda butiken. Samtidigt gjordes en massiv grönsakskampanj.

En notis i filmen är att om man skulle ta bort alla sockrade produkter ur en vanlig matbutik så skulle ca 20 % av varorna finnas kvar…

Se filmen och fundera över vad maten vi äter gör med våra kroppar. Vi har bara en kropp, det är upp till oss att ta hand om den på bästa sätt. Men vi har också ett ansvar över att se till att skapa bra vanor för våra barn så att de får bra förutsättningar för välmående.

 

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

6 tankar om “That Sugar Film

 1. Tänkte bara höra med dig, tycker du att man kan titta på filmen hela familjen? Mannen kommer definitivt tvingas att se den, han tycker jag är lite fjantig med socker till barnen, begränsar deras socker intag och säger nej till de mesta söta de äter, dock får de 60g godis på helgen och fika ibland så jag är inte helt fanatisk men har läst Ann Fernholms böcker och skulle vilja vara ännu mera restriktiv. Barnen som går i 3:an och 5:an funderar jag också på att de ska få se filmen tror du den passar även för barn?

  Gilla

  • Hej Åsa! Jag tycker att ni vuxna ska se den själva först. Maken ska absolut vara med😉Sedan avgöra om det är något för era barn. Min 14åring ska absolut få se den. Dock tveksam om 10 åringen. Och detta är för att hon är lite känslig och riskerar att bli livrädd för socker (blev det av tex riset ang arsenik). Orolig då att skapa nojja för henne. Vi har pratat mycket om socker och hon äter väldigt lite av det, men har ett lugnt förhållningssätt😉 Vill inte väcka den björn som sover. ..
   Det är nog olika för olika barn.
   Kram Therése

   Gilla

 2. Min kommentar verkar inte kommit med, kanske glömde jag trycka på skicka så med risk för att de kommer två liknande kommentarer, så kommer min fråga igen.
  Tycker du att de är lämpligt att även barnen ser filmen de går i 3:an och 5:an, de har koll på att socker inte är så nyttigt eftersom jag läst Ann Fernholms böcker. Mannen ska definitivt få se filmen han har inte läst Anns böcker och tycker jag är lite för petig med sockret till barnen medans jag själv skulle vilja vara mera restriktiv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s