Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Ansiktsspray

Lämna en kommentar

Ansiktsspray

Sedan en tid tillbaka så gör jag vår egna hudvård. Att göra sin egen hudvård är ett steg i att veta vad jag/vi smörjer på och då även får in i kroppen genom huden. När jag gör detta så använder jag i huvudsak ekologiska naturliga råvaror från välkända och reko företag. Den hemgjorda deon fungerar perfekt vittnar alla i min familj, 😉 men även andra som har vågat prova och köpa sig en burk. Är du intresserad av att prova så titta under flik på startsidan. 🙂

Oftast tvättar både jag och döttrarna ansiktet med honung, vilket är antiseptiskt, fuktgivande och uppfriskande. Bara att skölja av med ljummet/varmt vatten. Om jag vill få bort hårt sittande smink så smörjer jag med kokosolja och stryker bort med fuktig bomullsrondell.

Ett uppfriskande ansiktsvatten blandar jag också ihop. Det funkar bra till både min rosacea-benägna hud samt till döttrarnas känsliga tonårshud. Till detta använder jag råvaror från Organic Makers . Rosmarinhydrolat, aloe vera-flakes och teatree-olja. Jag blandar allt i en finsprayande liten flaska så det är bara att pumpa några gånger för att få en uppfriskande ansiktsdusch.

”Ekologiskt rosmarinhydrolat är ett väldoftande aromatiskt vatten med en lätt kryddig örtdoft. Vattnet verkar antioxidant, rengörande, stimulerande och anti-bakteriellt. Rosmarin är uppfriskande och särskilt bra för trött och oren hud. Ett hydrolat är vattenlösligt och kan användas outspätt som det är.”

”Koncentrerade flingor 200:1 av ekologiskt odlad äkta Aloe Vera, framställd av aloebladens juice/gel. Aloe vera innehåller en mångfald av hudvårdande ämnen. Den verkar lugnande, dämpar klåda och sveda, verkar antiinflammatoriskt, antioxidant och cellförnyande. Aloe Vera ökar hudens förmåga att hålla fukt, även på lång sikt. Dessutom innehåller Aloe Verans sammansättning många bioaktiva ämnen, inklusive vitaminer, mineraler och enzymer. Aloe är även en bra källa till antioxidanter som vitamin E, C och zink.”

”Ekologisk Tea Tree-olja är mycket verksam för att motverka inflammation, bakterier och svamp. Tack vare dess antibakteriella egenskaper är den utmärkt att använda till naturliga deodoranter. I hudvård är oljan bra till fet och acnebenägen hud. Ekologisk Tea-Tree olja kan även användas i hårvård mot mjäll. I Sverige är Tea Tree-olja ett registrerat naturläkemedel för behandling av acne, mot insektsbett och klåda vid fotsvamp.”

(fakta hämtad från Organic Makers.se)

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s