Grönsaker som tillagas i värme förlorar en hel del av sina näringsämnen. Därför behöver vi även äta en hel del råa grönsaker för att få i sig det som man behöver och för att kroppen ska få något att jobba med.
Någonstans såg jag ett recept på grönkålspesto, men så klart hittade jag inte receptet när jag ville ha det. Stora, ”kloka” herr google hade jag kunnat fråga, men istället körde jag på känsla 😉 Så här kommer mitt ”recept”, lite grov i konsistensen så att lite knaster finns kvar:
Grönkålspesto recept
3 stora blad grönkål
1 dl sötmandlar eller valfria nötter
1 dl olivolja
4-5 cm parmesanbit 😉
Ev salt
Riv av själva bladen från de grova grönkålsstjälkarna. Lägg allt i en mixer och kör ganska kort så att det blir lite grovt i konsistensen. Servera till valfri grönsaks-, fisk- eller kötträtt. Sååå gott 🙂
januari 23, 2016 kl. 9:47 f m
Ja den var verkligen supergod. Den tar vi igen 😊
GillaGilla
januari 23, 2016 kl. 4:21 e m
😀
GillaGilla
Ping: Vego-”pasta” |