Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Mina miljömål 2016

4 kommentarer

 

ThereseKlänning_3_800px

Foto: Thomas/ Studio F8, lånad miljö: Tusenfin/Fattigstugan

Nu är snart år 2015 slut. Senaste året har jag blivit allt mer intresserad av hur jag/vi kan leva mer hållbart och få till en allt mindre påverkan på våra kroppar och vår natur vad gäller gifter och kemikalier. Jag inspireras av flera andra bloggare och på flera håll har jag sett ”Miljömål” florera. Några saker som jag/vi har gjort i år är:

 • Städar med endast vatten, naturlig såpa, bikarbonat, citron och ättika
 • tvättar håret med helt naturligt schampo från Friekosör(ekofrisör) eller med bikarbonat och äppelcidervinäger. Tvättar numera också håret var fjärde-femte dag. Detta gynnar hårkvalitén och minskar utsläpp av schampo i avloppen.
 • handlar mestadels ekologiskt kött eller vilt
 • prenumererar på Ekolådan som kommer hem med ekologiska varor varannan vecka.
 • använder honung för att tvätta ansiktet med och naturliga ekologiska oljor i stället för ansiktskräm.
 • försöker handla så lite nya kläder som möjligt, söker mer begagnat.

Listan kan säkert göras längre. Men nu är det dags att börja fundera över vad vi kan göra för att öka på vårt miljö- och hälsotänkande under nästa år 🙂

Detta ska läggas fokus på (förutom det som vi redan gör) under 2016:

 • äta mer vegetariskt, för både miljön och hälsans skull. Jag ska försöka att göra vegetariska lunchlådor till mig. Sedan ska vi i familjen försöka äta vegetariskt till middag 2 dagar i veckan. För detta krävs att vi hittar inspiration och nya recept 🙂
 • successivt fortsätta med att byta ut plast till miljömässigt mer hållbart och giftfria material
 • ha en aktiv garderob där vi tar hand om och vårdar våra kläder. De kläder som inte används skänks/säljs/återvinns. Då nya kläder behöver inhandlas så försöker vi köpa dem second hand. Om det inte går så försöker vi få tag på kläder med hållbara material och tillverkningsmetoder.
 • ta vara på det vi har, minska på antalet nya prylar
 • försöka få vår varmkompost att fungera bättre under hela året. Nu fungerar den hyffsat under de varmare delarna av året men då det blir kallt så går den i dvala.

Nu kom jag faktiskt inte på något mer, då vi gör mycket för miljön redan idag. MEN det finns säkert mer som jag kommer på under vägens gång 😉 Har du några tips? Vad ska DU göra för miljön och sedemera hälsan under kommande år? Skriv gärna någon tanke som kommentar.

 

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

4 tankar om “Mina miljömål 2016

 1. Vilka förnuftiga miljömål du har. Smart idé att sätta upp miljömål för det nya året. Det ska jag nog göra jag med.
  Kram
  Annie

  Gilla

 2. Hej. Jag hamnade på din blogg via Miljömålsnytt från Naturvårdsverket. Bra att du har miljömål för 2016 (och därefter kommande år…). Apropå, så har jag inte använt schampo till håret på 15-20 år vilket förvånar frisörer och ungefär samtidigt blev det vegetariskt på matbordet och lättast är att använda vanliga recept men byta ut kött, fisk och fågel mot för min del bönor, tofu, nötter eller quorn. Funkar gôrbra.
  kram Mikael :- )

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s