Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Föreläsning Kilmaninstitutet

Lämna en kommentar

Keynote_003

Foto: Thomas Strange/Studio F8

I veckan begav jag mig till storstan efter jobbet för att höra en gratis hälsorelaterad föreläsning på Kilmaninstitutet. En sådan bra föreläsning det var sen!

Kilmaninstitutet arbetar med och utbildar inom kinesiologi, hälsa och kosttillskott. De helhetsbehandlar privatpersoner och elitidrottsmän från hela världen. Genom en gedigen forskning, envetna undersökningsmetoder och massor av kunskap så hittar de tillsammans med klienterna behandlingar som fungerar för den enskilda individen.

Föreläsningen inleddes med dessa skrämmande fakta:

1900 fick 1 av 20 cancer

1970 fick 1 av 10 cancer

år 2000 fick 1 av 3 cancer… var ligger vi nu…?

Idag får 50% hjärt- och kärlsjukdomar, 33 % får cancer… Därutöver får en massa människor diabetes och andra vällevnadssjukdomar och ännu fler har magbesvär, är deprimerade och/eller överviktiga.

”Du är vad du äter, det är ditt val (ett billigt, säkert och enkelt sätt att leva)”

En av föreläsarna var Lars Frölander, flerfaldig världsmästare och OS-vinnare i simning. Han berättade om sin livsresa, sina skade- och sjukdomsproblem som han hade under sin karriär. När han var som sämst så hade han 12-14 sjukveckor per år. Nu, efter sin fullständiga livsomställning så har han bara haft 3 sjukdagar på 10 år…

Det var riktigt intressant att höra honom berätta om sin långa karriär och om hur han vände sitt liv.

Sedan föreläste självaste Ulf Kilman, grundaren av företaget. Han pratade en hel del om vad olika kosthållning och livsval kan göra för våra  kroppar. Han förespråkar ”alkalisk”/basisk föda. Mycket gröna blad, avocado, olivolja, citron…

Vår moderna västerländska kost är försurande för våra kroppar och ger i de flesta fall utrymme åt fel sorts bakterier, jästsvampar och parasiter som slår sig ner i våra kroppar. Om matsmältningen inte funkar som den ska, vilket är mycket vanligt idag, så blir det även svårt för levern att ta hand om skräpet. Det åker då istället runt i våra blodbanor. Om det vill sig riktigt illa så lagras det in kring våra organ i kroppen.

Våra celler som producerar energi behöver:

 1. syre, vilket vi måste ge genom att motionera för att syresätta blodet och få hjärtat att pumpa lite effektivare
 2. vätska, vilket vi ger genom att dricka vatten kontinuerligt under dagen
 3. näring, vilket vi ger genom att äta så näringsrik mat som möjligt. Uteslut sådant som är i stort sett tomt på näring. Även kosttillskott kan behövas.
 4. ett lymfsystem som funkar, vilket vi hjälper till med genom att röra på oss. Vi behöver motionera för att lymfvätskan ska kunna förnya sig.

De talade också om vad som, enligt forskning, stjäl energi från våra kroppar, vilket är tänkvärt.

 • oro och stress
 • vete
 • stillasittande
 • mjölkprodukter
 • griskött
 • socker
 • miljögifter
 • all mat och dryck som stör vårt inre ”eko-system”

Vi kan dock ge tillbaka mycket till kroppen genom att leva i glädje och kärlek, röra på oss, välja ekologiskt/giftfritt, andas medvetet, jaga näring i maten vi äter, tanka solljus genom utevistelse mm.

I många fall kan det också behövas kosttillskott för att ytterligare stötta den enskilda individen.

Kilmaninstitutet jobbar med rörelselära/kinesiologi, kosttillskott och individuella lösningar. Ulf demonstrerade också kring hur han genom ”detektivarbete” kan komma fram till vad personen i fråga behöver.

Det var en mycket spännande föreläsning!!!

Något som jag har hört även tidigare är att trots Sveriges eviga kampanj med ”Mjölk ger starka ben” som fortfarande hänger i och att vi har den högsta mjölkkonsumtionen i världen så har vi även störst andel fall av benskörhet i världen… Och ändå fortsätter vi att hinka mjölk. Mjölken är gjord för kalvar och innehåller dessutom en hel del hormoner…

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s