Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Tankar om förr

Lämna en kommentar

Therese_på_Paradiset_Södermalm

Det ligger inte långt bort att jobba sig till hälsoångest och dåligt samvete kring vad man har gjort, inte gjort eller vad man borde göra gällande sin egen eller sin familjs hälsa. Personligen så ligger den här känslan närmast vad gäller mina barns tidiga år i livet. Då och då drabbar tanken mig att jag borde ha gjort mer, jag borde ha gjort bättre … Jag lät läkarna sätta in pencillinkur efter pencillinkur på barnen då de hade många öroninflammationer. Med yngsta dottern stretade jag emot och försökte säga ifrån. Men då fick jag en smärre utskällning av läkaren som sa att ”Hur kan du göra så som mamma? Det kan bildas bestående ärr på trumhinnan och skapa hörselproblem och andra komplikationer om man inte snabbt får bort infektionen med antibiotika”. Dåligt samvete var ordet… Dessutom satte de in en extra ”spektrum”-pencillin som skulle verka kraftfullare  då de vanliga inte hjälpte.

Vi har också smörjt sååå mycket med ganska starka kortisonkrämer då dottern har haft tidvis svåra och blödande eksem. Idag vet jag mer… Jag vet att antibiotikakurer sliter enormt på vår tarmflora och att vi rubbar hela vårt ekosystem i kroppen genom dessa starka medel. I tarmen sitter vårt immunförsvar och här behövs en hel massa goda bakterier och enzymer för att kunna ta hand om allt som vi stoppar i oss. Med rubbad tarmflora så funkar kroppen mycket sämre. Jag vet också att huden är vårt största organ och att allt som vi smörjer på huden också vandrar in i blodbanorna och påverkar kroppens ekosystem på ett eller annat sätt. Huden påverkas också mycket av hur tarmen fungerar då obalanser eller intoleranser mot något födoämne kan ge sig i uttryck genom hudproblem.

En massa tokigt har vi som nya och trevande föräldrar gjort genom åren. Tack och lov så har jag bättre kunskaper och känner mig allt starkare i min övertygelse så att jag idag kan göra bättre val både för mig och mina barn. Idag försöker vi leva efter en ”ren”, naturlig och hälsosam livsstil som bygger våra kroppar istället för att bryta ner, ända inifrån och hela vägen ut. Inget som jag/vi har gjort tidigare går att göra ogjort så det är ju ganska dumt för självkänslan och välbefinnandet att gå omkring och älta och ångra. Tanken slår mig ibland att jag borde ha vetat bättre. Men där får tanken stanna och släppas iväg som om den vore en såpbubbla.

Det går att ändra på hur vi förhåller oss. Det är inte lätt alla gånger och då och då hamnar man tillbaka i gamla mönster. Men stanna då upp, tänk till, gör om och gör rätt. Varje litet steg, varje liten förbättring i livsstilen gör skillnad. Var väljer DU att börja?

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s