Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Ny färg från UNE

Lämna en kommentar

Då jag vill ”leka klokt” på flera sätt än ”bara” hur jag äter, tränar etc så har jag letat mig fram i djungeln av hudvårdsprodukter och makeup som är naturligt och helst ekologiskt vad gäller innehåll, snällt mot kropp och natur. Jag vill inte att de ska innehålla parabener, mineraloljor, syntetiska dofter eller konserveringsmedel. Jag har en känslig hud som reagerar på mycket så det är inte helt lätt att hitta rätt.

Tidigare har jag skrivit om Zuii som är ett australiskt märke som tillverkas endast av växter. Jag gillar tanken på deras smink och då det bl a säljs hos min ekofrisör så har jag provat ett par produkter. När jag har provat så har jag känt att det inte riktigt har passat mig och min hud som blev torr av det.

Jag har också skrivit om Back to earth som är ett svenskt märke, som jag ännu mer gillar tanken på. Ett helt naturligt smink som jag har hört mycket gott om. Jag skickade efter några små prover och testade men fick inte riktigt till det. På min hud kändes det som om det ”la sig ovanpå” utan att smälta ihop med huden. Men ev kommer jag åter att prova när mitt smink som jag använder just nu är slut. Jag vill ge det en chans till.

Nu använder jag Tikei, i form av puderfoundation, puderrouge, veil, ögonskugga (smidiga små provförpackningar). Jag är sååå nöjd med dessa produkter, även det ett 100 %-igt mineralsmink tillverkat i Sverige. Tror dock inte att de är ekologiska men jag tänker använda slut på dem innan jag provar något annat.

Senaste året så har jag använt UNE mascara och är väldigt nöjd med den. Den klarar oftast en dag, dock klarar den inte regn eller tårar något vidare, då rinner den av 😉 Men annars är allt bra! Positivt är också att UNE finns på bl a Åhléns så att man kan klämma och känna på produkterna och inte behöva skicka efter dem på nätet (finns även på flera nätbutiker). UNE är ett företag som är Ecocert-certifierade och som tillverkar makeup av naturliga mineraler och mestadels ekologiska råvaror som är snälla mot kroppen och naturen.

I helgen blev det en tur till Åhléns för att köpa ny mascara. Jag passade också på att köpa ögonbrynsfärg, nagellack och läppglans. Så nöjd är jag! Även om yngsta dottern sa härom dagen ”Men du är ju lika fin utan smink också” ❤ så gillar jag smink. Inte en massa smink som förändrar hela utseendet, men jag gillar hur det piggar upp 🙂 och förstärker. Jag läser ibland på en blogg som heter Naturligt snygg.se och där kan man få bra tips och inspiration. Ett tips om man vill utforska de naturligare produkterna.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s