Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Naturlig städning

Lämna en kommentar

Jag avskyr lukten av vanliga rengörningsmedel, en liksom unken lukt som ska döljas av en ofräsch syntetisk doft av parfym. Ibland sticker de också i både näsa och ögon.

För några år sedan så använde vi flitigt diverse rengöringssprayer. En för det ena och en för det andra. Sprayade flitigt på både bord och bänkar… hualigen när jag tänker på hur dessa ämnen lätt kommer in i kroppen då.

I och med mitt alltmer ekologiska tankesätt och leverne så har jag såklart även bytt ut städprodukterna. Nu huserar ättika, bikarbonat, citron, ren såpa och microfibertrasor hemma hos oss. Egentligen skulle jag nog byta ut microfiber (som ju innehåller plast som frigörs i vattnet vid tvätt) men jag har inte hittat något bra ännu. Så det bytet återstår.

Bikarbonaten strör jag ut på ytan eller i toan, sprayar ättika på och låter verka i några minuter. Gnugga och skölj. Funkar bra även på spishällar!

Citronen delar jag på och gnuggar/trycker ut saft på t ex dörrarna i dusch-hörnan eller i handfatet. Skölj sedan med vatten.

Men jag är så nöjd med resultatet med denna typ av städning. Det känns fint i både kropp och själ. Citronen doftar såklart fräscht, ättikan luktar jättesurt och inte så gott. Men det är en flyktig doft som försvinner snabbt. Och när man är klar med städningen så doftar det rent…alltså ingenting!

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s