Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Mandelgröt

2 kommentarer

Jag följer några kost-intresserade tjejer på bloggar och Instagram. Det är inspirerande och kul att hitta nya recept. Något som jag ibland tycker är svårt är att komma på vad man kan äta till frukost, när min kropp inte mår så bra av bröd även om det är glutenfritt. Det är lätt att det blir ägg, ägg och mera ägg. En tjej som jag känner, vid namn Mia, som med glädje delar med sig av vackra matbilder och recept enligt LCHF har tipsat om ”smörgröt”.

Jag väljer att kalla den för mandelgröt istället för att jag vill få mina barn att äta den 😉 Det går än så länge ”sådär” då de inte gillar konsistensen ( som är lite geléaktig) även om de tycker att smaken är okej. Men som med allt annat ätbart här hemma så provar vi flera gånger för de brukar vänja sig snabbt. I sommar så har de faktiskt börjat gilla en massa för dem nya smaker!

Mandelgröten går snabbt och enkelt att göra och den ger en lång och bra mättnad tack vare fettet och proteinet i ägget innehåller också en massa bra vitaminer och mineraler i ägget och mandelmjölet. Dessutom är den jättegod! Med färska bär eller kanel så smakar den nästan som mannagrynsgröt fast den är helt gluten- och spannmålsfri. Höjer blodsockernivån till en lagom och stabil nivå, utan toppar som skapar onödiga insulinpåslag. En toppenfrukost med andra ord 🙂

Recept Mandelgröt 1 port ( vill man ha till flera personer så är det så klart bara att dubbla eller trippla receptet 😉

25 g smält smör

1 ekoägg

1 msk mandelmjöl

1 tsk fiberhusk

0,5 dl vispgrädde

Vispa ihop allt och värm snabbt i en kastrull på spisen. Vispa hela tiden och se upp för det går jättefort för den att tjockna!

Ät den som sagt tillsammans med kanel (helst då ”äkta” vara) eller färska bär. Strö gärna över 0,5 tsk chiafrön för att toppa gröten :-). Vill man ha lite mjölk till som med ”vanlig gröt” så funkar det också.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

2 tankar om “Mandelgröt

  1. Jag brukar också äta den gröten till frukost men jag hör den lite annorlunda! Jag smälter först smör i kastrullen, har i 1,5 dl vanlig ohomogeniserad mjölk eller kokosmjölk, knäcker i ett ägg och vispar ihop. Sedan två matskedar mandelmjöl, 0,5 matsked fiberhusk och sist salt och vaniljpulver. Mina barn tycker också om gröten, mycket pga vaniljpulver tror jag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s