Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Att leva sin dröm

Lämna en kommentar

Jag blir så glad och inspirerad av att möta människor som lever sin dröm.

Senaste tiden så har jag haft förmånen att möta flera personer som har vågat satsa.

Therese och Jonas sa upp sina fasta tjänster på trygga företag för att starta en modern delibutik i lilla Nykvarn. För ett par år sedan sa Jonas vid något tillfälle till mig ”Det är väldigt trist egentligen att jobba som ingenjör. Jag vill ju jobba med vin!”. När jag såg en notis fladdra förbi på Facebook med namnet ”Turinge ost & vin” så fick jag genast en härlig känsla. Det  måste vara dom! Och lika glad blev jag när jag sedan läste om deras planer kring sin butik och servering. Nu har jag besökt dem flera gånger för att få njuta av deras läckerheter. Glad blir jag när jag ser att de redan är välbesökta och jag hoppas att Nykvarns-borna fortsätter att stötta och njuta av denna fina lilla verksamhet.

Åsa byggde upp sitt gym SMART i Nykvarn medan hon fortfarande jobbade på ett stort företag med hälsofrågor. Mycket arbete ligger bakom hennes succé och det är med inspiration som jag har följt henne under dessa år. Och nu har även hon tagit klivet ur sin fasta anställning för att leva sin dröm. Det kräver mod och styrka! Det är med glädje som jag ser henne och hennes man utveckla sin verksamhet.

Jag följer regelbundet några bloggar. En av dem är Underbara Clara som jag har följt sporadiskt under några år. Härom dagen skrev hon ett inlägg som har satt igång mina tankar och insikter. Hon skriver om hur vårt samhälle är uppbyggt och gjort för att man ska ha ett ”vanligt” 8-17jobb. Och att det sällan ses positivt att välja en annan väg. Omgivningen ser oftast på det hela som att man är oansvarig, galen eller något liknande. Clara har upplevt detta själv innan hon blev framgångsrik i det hon gör. Nu är de flesta dock imponerade av hennes entreprenörsskap och driv. Ett vanligt 8-17jobb kanske inte passar alla, låt oss acceptera detta faktum.

Om man nu har en idé som man tror på, mod och möjlighet. Varför då inte pröva? Vågar man inte fullt ut så kanske man kan starta något vid sidan om, för att skapa energi åt sin kreativitet och person. Samtidigt som man jobbar och lever sitt vanliga liv. Det kanske kan göra att man får mer balans i livet. Att det vanliga jobbet är ett jobb och att passionen läggs på något som man med själ och hjärta brinner för, som ger en energi i form av ”grön tid”

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s