Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Apelsin vitamin

Lämna en kommentar

Har du inte smakat på en ekologisk apelsin så gör det genast! En fantastiskt rik smak och saftighet. Kan ibland vara lite svår att skala men skär den i bitar och sörpla i dig så löser du skalningsproblemet enkelt. Det allra bästa är att äta hela apelsinen (inte skalet såklart…) för att få i dig alla godbitar i form av c-vitamin, fibrer och fytokemikalierna. Ett glas köpt apelsinjuice är väldigt koncentrerad och man tenderar gärna dricka en lite större mängd… Detta ger onödigt mycket socker även om det inte är något socker tillsatt. Så ät en hel apelsin istället eller pressa en apelsin till juice själv.

De kraftfulla näringsämnena i apelsinen bidrar till att stärka immunförsvaret, motverkar inflammationer och forskning visar att apelsinerna även kan förbättra inlärningsförmåga och minnesfunktion. Denna forskning har också visat att tillsammans med broccoli, äpplen och potatis så fungerar apelsiner på samma sätt som mediciner vid demenssjukdomar som alzheimer (Supermat/H Nyblom). Låter otroligt men verkar vara sant!

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s