Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Äkta vara eller kemiskt skräp?

Lämna en kommentar

Innehållsförteckning Bregott 5 st ingredienser
Innehållsförteckning Lätt & Lagom drygt 20 ingredienser

varav många är kemiskt framställda…

Hur kan man på fullt allvar tycka att det är bra att våra barn äter Lätt & Lagom som är syntetiskt framställt med en massa kemikalier och tillsatser? Barnen blir tydligen (enligt livsmedelsverket och en del andra) tjocka om de äter Bregott och dricker vanlig mjölk… Galenskap om du frågar mig! Jag tror däremot att det är bl a det många gånger enorma intaget av socker och snabba kolhydrater som mackor, fika och pasta som gör att barnen mår dåligt och blir överviktiga.

Barnens kroppar och framförallt hjärnor behöver riktigt fett och ”ren” mat (fisk, kött, smör, ägg, rotsaker och grönsaker) för att fungera på bästa sätt. De behöver äta riktig mat utan så många onaturliga tillsatsämnen som möjligt.

Om man adderar alla tillsatser som finns i vår ”moderna kost”, som till mångt och mycket består av halvfabrikat och råvaror från utarmade och besprutade jordar, med kemikalier från mediciner, rengöringsmedel och hygienartiklar så får man en förskräcklig coctail som ingen vet hur det påverkar kroppen i det långa loppet…

Denna coctail far omkring i våra och våra barns kroppar dag ut och dag in. Jag tror inte att det är någon slump att vi har så många människor med sjukdomar, allergier och faktiskt även neuropsykiatriska diagnoser idag. Jag tror att allt hänger ihop och att vi blir sjuka av vårt västerländska leverne. MEN jag tror också att man kan göra något åt saken själv genom att göra bra val. Åt både sig själv och sina barn. Det är upp till var och en att välja. Jag och min familj har valt. Vi väljer naturligt och allra helst ekologiskt och så giftfritt som möjligt. För vår hälsa och vår miljös skull.

Jag hoppas också att kommunens barn ska få naturliga råvaror i sin skolmat. Det är ett steg i rätt riktning, ett steg på vägen mot ett bättre mående.

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s