Levaklokt.se

Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare Therése Strange

Fredagsmys

Lämna en kommentar

När jag var barn så fanns det inget som hette ”fredagsmys” och ”lill-lördag”. Det är något som har införts på senare år. Och visst är det mysigt att unna sig någon gång ibland. Problemet är bara att unnandet och ”myset” med något smarrigt att äta tenderar att breda ut sig till flera dagar i veckan. Och då är det alltför många extra kalorier och något som påverkar våra ätbeteenden, som störs.

Man kan kanske tro att det är spartanskt och präktigt hemma hos oss, att vi aldrig äter något ”gott”. Men faktum är att vi ofta äter väldigt god mat som vi alla njuter av. På fredagen efter middagen kan det bli lite glass, allra lyxigast och godast är det så klart om vi har gjort egen på vispgrädde, ägg, honung och lite vaniljpulver.

Och på lördagen några ekologiska godisbitar till den yngsta, en skål med kokospoppade popcorn eller en liten skål med lättsaltade naturella ekologiska chips. Eller någon bit god dessertost. Däremot förekommer aldrig läsk hemma hos oss då vi anser att det är en av de sämsta sakerna som man kan få i sig. Massor av socker och konstiga ämnen slinker ner för varje klunk. Urk!

Annonser

Författare: Levaklokt.se

Tjej mitt i livet som vill leva klokt, inspirera och njuta av allt som livet ger. Naturligt, arteget och glutenfritt för en bättre hälsa. Lic. Livsstilskonsult och Dipl. Kostrådgivare utbildad hos Anna Hallén våren 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s